Coosemans verlengt contract tot 2020

mechelen –

kv mechelen heeft colin coosemans vrijdag beloond voor zijn goeie prestaties. De keeper ( 24 ) heeft zijn contract verlengd tot 2020.

als de spelers in de jupiler pro league eind dit jaargetijde hun keeper van het jaar kiezen, zal de naam colin coosemans gretig geworden ingevuld. De 24-jarige gentenaar is bezig aan een topseizoen met kv mechelen. Eind oktober veroverde hij zijn ruimte na het wegvallen van anthony moris, en nu is hij niet meer weg te denken uit het doel. In vijftien competitiematchen slikte hij ternauwernood veertien tegengoals, natuurlijk getal keer hield hij zijn netten schoon. Het was niet meer dan uiteraard dat het bestuur met hem rond tafel zou gaan, en dat is ook gebeurd. De vraag is positief. Kv heeft zijn contract, dat aankomend jaargetijde afloopt, met twee jaar verlengd. Daardoor ligt hij vast tot 2020. Een beloning voor zijn goeie gevolgen én zijn geslaagde comeback.

een jaar geleden verkommerde coosemans immers nog in de b-kern. De heibel was begonnen toen moris in mei 2015 uitviel. Kv had toen al coosemans bij waasland-beveren weggeplukt voor het jaargetijde daarop, maar had plotseling een toegevoegd keeper nodig. Sportief directeur olivier renard koos voor zijn maatje jean-françois gillet, die ook de nummer één werd. Beschermd toen ook moris coosemans voorbij stak, werd de situatie erg werkbaar. Een verongelijkte coosemans liet zich even gaan, haalde uit naar moris, renard en keeperstrainer philippe vande walle, en mocht als straf exclusief nog met de beloften trainen.

daar renard en vande walle hun veto stelden tegemoet zijn terugkeer, dreigde kapitaalsvernietiging. Maar toen alletwee kv hadden doods, lijmde het bestuur de stukken en gaf het coosemans weer een eerlijke kans. Op huwelijksreis in cuba – in juni was dat – kreeg hij het verlossende telefoontje dat hij opnieuw begroeting was. Doordat hij hard was blijven werken, pikte hij probleemloos achterspeler aan, en inmiddels is hij titularis en sterkhouder. “ik ben heel blij dat alles is goed gekomen”, zei coosemans al. “het was een vertrek in mineur geweest als ik hier was vertrokken behalve een match te hebben gespeeld. ”

zondag weer revanche?

coosemans heeft het ongelijk van renard en vande walle dus bewezen. En nauwgepast zondag staat hij oog in oog met de twee, want kv gaat op visite bij standard. In de heenmatch, die met 2-1 werd gewonnen, hield hij zich prima staande. Houdt hij zometeen voor de tiende keer de nul, dan doet kv een prima zaak in de campagne voor play-off 1 en zijn de rouches mathematisch uitgeteld. Het zou de ultieme sportieve revanche zijn.