“Hardwerkende Vlaming betaalt meer belastingen”

stad –

de belastingen zijn op drie jaar tijd helemaal niet verlaagd, zoals de gezag beweert. Dat blijkt althans uit berekeningen van de studiedienst van oppositiepartij sp. A, waarover de zondag bericht.

“de federale gezag creëert het beeld dat mensen dankzij de taxshift netto meer overhouden. Wij ontvangen echter verscheidene berichten van mensen die zeggen dat hun facturen meer stijgen dan hun inkomen”, aldus sp. A-kamerlid peter vanvelthoven ( sp. A ). “wij hebben de prognose gemaakt. Wat blijkt na drie jaar administreren? dat de belastingen voor de hardwerkende vlaming met 7, 9 procent gestegen zijn. ”

de studiedienst van de sp. A baseert zich voor haar cijfers op gegevens van het onafhankelijke monitoringcomité. “in 2014 dolen de belastingen ten laste van de gewone man, inkomen plus consumptie, 79 natuurlijk getal euro. Dat bedrag stijgt in 2017 tot 85 natuurlijk getal euro. Dat is een toename van 7, 9 procent. Deze gezag verdoezelt dus gebruikelijk dat de belastingen gestegen zijn”, aldus vanvelthoven.